Amics de la Sardana de Vilassar de Mar homenatja a Manel Saderra Puigferrer a la UCE el 18 d'agost de 2008

veure powerpoint
Universitat Catalana d'Estiu 2008

  Continuant amb els actes de commemoració del centenari del músic i compositor de sardanes Manel Saderra Puigferrer, Amics de la Sardana de Vilassar de Mar organitzà una presentació així com una xerrada-col:loqui al voltant de la figura d’aquest mestre (nascut a Tortellà l’any 1908 i mort a Banyoles l’any 2000) a la Universitat Catalana d’Estiu 2008  (Prada de Conflent) amb el suport del Museu de la Marina-Ajuntament de Vilassar de Mar.
L’acte tingué lloc el passat dilluns,18 d’agost a les 18h dintre el fòrum obert que organitza la UCE cada any.
Llum Torrents, la directora del museu de la marina de Vilassar de Mar féu la presentació. Tot seguit, Margarida Vernetta, presidenta de l’entitat Amics de la Sardana de Vilassar de Mar, féu un petit esboç dels actes commemoratius d’aquest centenari i la contribució de l’entitat. Seguidament Núria Bosc (Amics de la Sardana) recità el poema “Somni” (lletra de la sardana del mateix títol). Jaume Carbonell, professor de la Universitat de Barcelona dissertà sobre la valua professional de Manel Saderra i la relació amb el seu germà i mestre, el també compositor de sardanes, el popular Josep Saderra. Antoni Torrent, president de Fonovilassar78, ho féu al voltant de la relació del mestre Manel Saderra Puigferrer amb Pau Casals i els concerts que tingueren lloc a Prada de Conflent els anys de després de la guerra civil. A continuació s’escoltà la sardana de Pau Casals, “Sant Martí del Canigó” en una interpretació de l’orquestra en la que tocava l’homenatjat.
Antoni Roqué, director de la revista Som presentà el llibre d’Antoni Torrent, “Centenari de la Rondalla de la Santa Espina”.
L’acte finalitzà amb un audiovisual informatiu sobre la trajectòria personal i professional de l’autor al que seguí la formació d’una rotllana de germanor per ballar la sardana Somni a l’espai públic de la Universitat.

veure powerpoint
veure videos
veure fotos
Margarida Vernetta - Amics de la Sardana de Vilassar de Mar – 18 agost 20080
+ informació
mes informació