Presentació de la Sectorial de l'ANC, "Sardanes per la Independència" - 3 març 2013

el passat novembre es va constituir "Sardanes per la Independència", una nova sectorial dins de l'Assemblea Nacional Catalana, una organització popular, transversal, democràtica i apartidista.
El missatge que dona la sectorial es:
"Si formeu part d'una agrupació sardanista o d'una colla, si sou músics o compositors, si formeu part dels nombrosos mitjans de comunicació que donen veu a la sardana, us necessitem. Catalunya viu un moment històric, crucial, i l'objectiu de "Sardanes per la Independència" és el de sumar esforços cap a la consolidació del nostre país com a Nou Estat d'Europa.

La sectorial es presentà el 3 de març a la Plaça de l'Esglèsia de Cornellà de Llobregat en un ambient sardanista i festiu. Hi hagué parlaments de la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell i el vice-president  Carles Castellanos amb intervenció també de l’actor Quim Masferrer que a mes de posar la nota d'humor que el caracteritza, féu la prsentació de l'acte.

Un dels plats forts fou l'actuació de la cobla per la Independència, composta per diversos músics de diverses cobles. La formació interpretà en el decurs de l'acte les nou sardanes que nou autors escrigueren per la ocasió, totes amb títols al·legòrics com ara: "Català a l'atac" de Dani Gasulla, "Nosaltres decidim" de Marcel Caselles o 300 anys i punt de Xevi Capdevila fins arribar a nou "Sardanes per la Independència".

L'espai de Vilassar Ràdio, "Bagul Sardanista" entrevistà al secretari de la sectorial, Xavier Pla, conductor i realitzador del programa de ràdio Vilanova i la Geltrú, programa d'actualitat sardanista: "Sardanes en blau". Pla ens parlà del'organització de la presentació a Sant Cugat. Podeu escolter l'emissió des de l'enllaç de Bagul Sardanista: http://www.sardanavilassardemar.org/bagul/ cercant l'arxiu: Entrevista a Xavier Pla secretari de la sectorial "Sardanes per la Independència" 23-02-2013.

Amics de la Sardana de Vilassar de Mar - 3 de març de 2013

veure videos veure fotos