Premis Capital de la Sardana 2013 - 9 novembre 2013

El passat 9 de novembre va tenir lloc a la Sala Municipal de la vila d’Arenys de Munt  la concesió dels premis Capital de la Sardana 2013.
Aquets premis son un reconeixement per aquelles persones, entitats i institucions que han desenvolupat, en qualsevol àmbit d’actuació, una tasca de difusió i defensa de la sardana i la dansa catalana.
La comissió Capital de la sardana es l’encarregada d’atorgar-los segons unes categories establertes.

S’otorgaren premis i medalles al mèrit sardanista, musical, de dansa catalana, a la dedicació, a la continuitat, als mitjans audiovisulas, a la promoció i difusió, a les iniciatives renovadores entre les quals a la nostra amiga, la mestra i pedagoga de Vilassar de Dalt, Eva Martínez i Carrasco per la creació i producció del projecte SARDATIC, una iniciativa que vol donar a conéixer la sardana i la cobla als alumnes d'Educació Primària a través de les noves tecnologies i la interacció mútua.

La Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona fou l'encarregada de posar-hi la música amb un repertori molt ben escollit amb sardanes de Serra Bonal, Lamotte de Gringon, Garreta, Toldrà, Enric Orti, Marc Timon (aquets dos tenora i tible de la mateixa cobla) i Joan Albert Amargós.

El bis consistí en la interpretació de la sardana de Joaquim Serra, "Remembrança" que serví d' homenatge a la recentment desapareguda locutora de sardanes i cultura popular Francina Boris, un dels referents radiofònics, primera veu femenina de Ràdio Girona i defensora de la ràdio en català durant la dictadura franquista. Va morir als 98 anys després d’haver dedicat 70 anys a la ràdio i al món de la sardana.

Amics de la Sardana de Vilassar de Mar - 9 de novembre de 2013

veure videos veure fotos