V Concert d'Amics de la Sardana de Vilassar de Mar

Per cinquè any consecutiu, l’entitat Amics de la Sardana de Vilassar de Mar finalitza la temporada 2012 amb un concert temàtic  enguany d’homenatge al pare caputxí, Robert de la Riba (La Riba de l'Alt Camp, 1912 – Barcelona, 1999), músic , compositor, organista i fotògraf del qual es commemora el centenari .
La major part de les composicions musicals de Robert de la Riba foren per orgue i piano, música religiosa i tradicional. Entre els anys 1946 i 1970 va assumir els magisteris de la capella i de l’orgue de l’església de Pompeia de Barcelona  portant a terme una interessant labor pedagògica.
Desenvolupà un vincle important amb Vilassar de Mar, arran de l’any 1947 que  inaugurà l’orgue de l’esglèsia de la població durant les festes de Sant Joan. Gaudí d’una gran popularitat concertística amb motiu de la seva presència habitual en els cicles dels "Concerts  Populars" del Palau de la Música Catalana entre els anys 1952 i 1956.
Amb motiu del seu centenari es pogué visitar la passada primavera  a l'Espai Cultural de Can Bisa de Vilassar de Mar, una exposició fotogràfica que presentava una mostra d’imatges de gran sensibilitat  realitzades per el músic.
En el camp de la sardana, n’escrigué sis especialment inspirades en els seus paisatges i vivències personals que foren revisades per el mestre Jordi Leon. La cobla Principal del Llobregat dirigida per el mateix Jordi Leon estrenaren les sis peces el juny de 2007 a l’Ateneu vilassanès, les mateixes que foren interpretades en el concert, el passat dissabte, 6 d’octubre, en el mateix escenari, en aquest cas amb la cobla Sabadell dirigida per Bernat Castillejo.
El concert s’estructurà en dues parts, la primera dedicada a  aquest músic que fou el frare caputxí Robert de la Riba nascut ara fa 100 anys a la Riba de l’Alt Camp. Aquesta part del concert fou presentada per Josep Maria Gregori, Professor del departament d'art i musicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, a més de biògraf i amic personal del músic. La segona part va posar de relleu diverses commemoracions importants en el món de la música per a cobla amb interpretacions de peces d’autors com Vicenç Bou, Manuel Oltra, Jesús Ventura o Josep Maria Bernat així com els seixanta anys de la mateixa cobla Sabadell.
L’acte que comptà amb el suport de l’Ajuntament i de l’Ateneu, finalitzà amb un refrigeri i brindis amb cava al vestíbul de l’Ateneu amb músics i públic.

Amics de la Sardana de Vilassar de Mar - 4 d’octubre de 2012

veure videos veure fotos