Amics de la Sardana de Vilassar de Mar clou la temporada 2008
amb un concert commemoratiu del centenari de Manel Saderra Puigferrer amb la cobla Sabadell  i una ballada amb els Lluïsos de Taradell

El cap de setmana de l’11 i 12 d’octubre Amics de la Sardana de Vilassar de Mar donà per acabada la temporada sardanista 2008.
Dissabte, 11 d’octubre Un total de 120 persones van assistir a l’Ateneu Vilassanés al concert-homenatge a Manel Saderra Puigferrer dintre els actes del centenari d’aquest músic i compositor de sardanes nascut a Tortellà l’any 1908 i mort a Porqueres l’any 2000. El concert, a càrrec de la cobla Sabadell sota la direcció de Bernat Castillejo, fou presentat pel comunicador Quim Rutlant que ens proposà una passejada imaginària per la música del mestre al compàs de la primera sardana del repertori: Llac encantat,sardana descriptiva, lliure i fantasmagòrica del llac de Banyoles. Seguiren sardanes de la seva primera etapa daurada, sardanes trencadores amb l'estil de l'època, com ara: Magdalena, dedicada a la seva filla (present a l’acte), Júlia, Fausta i Dubte.
La segona part recollí algunes peces de la seva darrera etapa de maduresa i reconeixement professional amb obres com el cràter de Montsacopa (1979) Volerany (1983) o Una rosella(1985).
El programa finalitzà amb: Ofrena a Manel Saderra, obra lliure d’homenatge de Joan Lluís Moraleda.
Acabat el repertori, el presentador Quim Rutllant oferí un tall de veu en off amb la veu del mestre Saderra que emocionà a tots els presents, i en especial a la sra. Magdalena Saderra, la seva filla.Tot seguit i fora de programa la cobla tocà la sardana mes esperada per tothom: Somni.
L’acte que va comptar amb la presència de la regidora de cultura, Laura Martínez Portell i del regidor de comunicació i noves tecnologies, Laureà Folch i Millet, acabà amb cava, vi i pastes.
L’endemà diumenge, dia 12 a les 12h a la Plaça de l’Ajuntament, els Lluïsos de Taradell tancaven els actes de cloenda amb una audició de sardanes entre les que hi havia: Tortellà del mestre Puigferrer.

Amics de la Sardana de Vilassar de Mar – Octubre 2008

notícies 2008
veure fotoss
veure videos
Centenari Manel Saderra Puigferrer
mes informació
Concerts Amics de la Sardana